Tips! Honden bij warm weer.

Honden bij warm weer.
Een badje in de schaduw met speeltjes om lekker af te koelen.

Warm weer, veel mensen zijn er dol op. Iedereen wil naar buiten en als het even kan mag de hond gezellig mee.
Maar let op! Een hond raakt snel oververhit. Vanaf 19 á 20 graden is het niet verstandig om te fietsen met je hond naast de fiets. Asfalt is heet, dus de hond rent zijn poten kapot. Daarbij verliest de hond alleen via zijn tong en een klein beetje via de voetzooltjes de warmte. Terwijl wij over ons hele lichaam warmte kunnen verliezen door te zweten. Honden zweten dus niet. Het gevolg is een hond die oververhit raakt, met alle gevolgen van dien.
Laat je hond nooit achter in een auto met warm weer. Ook niet heel even. Een raampje open helpt niet. Iedereen is wel eens in een auto gestapt die een paar uur in de zon heeft gestaan. Het eerste wat je doet is ramen open zetten en de airconditioning op de hoogste stand. Een hond kan geen kant op in de auto. Het zal niet de eerste hond zijn die overlijdt aan oververhitting. En dat is een verschrikkelijke dood.
Laat hem liever thuis met voldoende koud en schoon water in een ruimte waar schaduw is en genoeg frisse lucht. Er is van alles te koop om je hond koel te houden. Zoals koelmatten, halsbanden die verkoelend werken. Een dagje niet wandelen vinden honden met extreem warm weer echt niet erg. Geef in plaats daarvan wat puzzelwerk of een badje of ga vroeg in de ochtend of laat in de avond aan de wandel.

Elk jaar sterven honden weer door oververhitting. Dit laat je jouw hond toch niet overkomen? Geef het door!

Puzzels en hersenkrakers voor je hond:

Tips voor hondenspeeltjes!

De zomer blijft volgens de weerberichten voorlopig aanhouden. Daarom wat tips hoe je je hond kunt vermaken i.p.v. wandelen. Natuurlijk ook geschikt op andere momenten. Bijvoorbeeld op een regenachtige dag, of tussendoor.

Het speeltje dat je op het plaatje ziet is een slang van zeer stevig materiaal. De buik van de slang is open en daar kun je snoepjes in doen met daaroverheen geitenmelk, yoghurt of geitenyoghurt. Vervolgens zet je het een paar uur in de vriezer en je hond kan zich heerlijk even vermaken.

Zo heb je eindeloos veel spel materiaal die je in kunt zetten als puzzel of hersenkraker voor de hond. Hoe duurder het materiaal, hoe beter de kwaliteit. Wel is het belangrijk altijd een oogje in het zeil te houden.

 

 

Auteur: Chica Hondenschool BLOG

Carine Krommendijk. Sinds juni 2015 begonnen met een eigen bedrijf. Zo organiseer ik kinderfeestjes met honden. Bij aanvraag kunt u kiezen voor zowel een workshop als een speurtocht. Daarnaast begeleid ik mensen met het opvoeden en trainen van hun eigen therapiehond. Na de opleiding tot kynologisch instructeur heb ik sinds een jaar besloten ook een hondenschool in Voorschoten te starten. Ik deed ook de opleiding therapiehondbegeleiding en komend jaar mag ik nog een studie erbij zetten tot instructeur van mensen die een hulphond willen via Bultersmekke. Zelf heb ik twee honden. Een Shih Tzu en een Barbet. Naast dat ze er 24 uur per dag zijn, zijn het ook mijn collega's en samen maken we heel wat mee.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s