Tips! Honden bij warm weer.

Honden bij warm weer.
Een badje in de schaduw met speeltjes om lekker af te koelen.

Warm weer, veel mensen zijn er dol op. Iedereen wil naar buiten en als het even kan mag de hond gezellig mee.
Maar let op! Een hond raakt snel oververhit. Vanaf 19 á 20 graden is het niet verstandig om te fietsen met je hond naast de fiets. Asfalt is heet, dus de hond rent zijn poten kapot. Daarbij verliest de hond alleen via zijn tong en een klein beetje via de voetzooltjes de warmte. Terwijl wij over ons hele lichaam warmte kunnen verliezen door te zweten. Honden zweten dus niet. Het gevolg is een hond die oververhit raakt, met alle gevolgen van dien.
Laat je hond nooit achter in een auto met warm weer. Ook niet heel even. Een raampje open helpt niet. Iedereen is wel eens in een auto gestapt die een paar uur in de zon heeft gestaan. Het eerste wat je doet is ramen open zetten en de airconditioning op de hoogste stand. Een hond kan geen kant op in de auto. Het zal niet de eerste hond zijn die overlijdt aan oververhitting. En dat is een verschrikkelijke dood.
Laat hem liever thuis met voldoende koud en schoon water in een ruimte waar schaduw is en genoeg frisse lucht. Er is van alles te koop om je hond koel te houden. Zoals koelmatten, halsbanden die verkoelend werken. Een dagje niet wandelen vinden honden met extreem warm weer echt niet erg. Geef in plaats daarvan wat puzzelwerk of een badje of ga vroeg in de ochtend of laat in de avond aan de wandel.

Elk jaar sterven honden weer door oververhitting. Dit laat je jouw hond toch niet overkomen? Geef het door!

Puzzels en hersenkrakers voor je hond:

Tips voor hondenspeeltjes!

De zomer blijft volgens de weerberichten voorlopig aanhouden. Daarom wat tips hoe je je hond kunt vermaken i.p.v. wandelen. Natuurlijk ook geschikt op andere momenten. Bijvoorbeeld op een regenachtige dag, of tussendoor.

Het speeltje dat je op het plaatje ziet is een slang van zeer stevig materiaal. De buik van de slang is open en daar kun je snoepjes in doen met daaroverheen geitenmelk, yoghurt of geitenyoghurt. Vervolgens zet je het een paar uur in de vriezer en je hond kan zich heerlijk even vermaken.

Zo heb je eindeloos veel spel materiaal die je in kunt zetten als puzzel of hersenkraker voor de hond. Hoe duurder het materiaal, hoe beter de kwaliteit. Wel is het belangrijk altijd een oogje in het zeil te houden.

 

 

3 keer is scheepsrecht? (Deel 1)

De hondenwereld blijft veranderen. 17 jaar geleden ging de hondenwereld voor mij open.

Met volle moed voedde en trainde ik een straat puppy op. En nu? Nu zou ik willen dat ik het over mocht doen.

Maar van fouten leer je, en van informatie halen ook. Maar wat is voor mij goede informatie, waar geloof ik nu in? Wat is een goede band? En waar loop ik tegenaan in mijn trainingen en opvoeding met mijn honden? Is dat herkenbaar? Bestaan er perfecte honden?

 

Mijn naam is Carine Krommendijk en woon op dit moment in Den Haag met mijn twee honden Chico (Shih Tzu) en Camille (Barbet).

 

Na jarenlang in Brazilië te hebben gewoond besloot ik nu alweer 8 jaar geleden dat het tijd was om terug te keren naar Nederland. Nooit durven dromen dat ik een enorme switch zou maken in mijn carrière. Van pedagogisch medewerker en een vaste baan, besloot ik na een burn-out een eigen bedrijf te starten. En wel, met honden!

Voor ik zover was, heb ik heel veel geleerd over honden. Ben ik al heel wat veranderd in methodes en omgang met honden. Het enige dat niet verandert  is mijn grote liefde, passie en bewondering voor deze dieren.

Met alles wat ik geleerd heb vind ik het nu soms moeilijk om bepaalde situaties te zien bij begeleiders en honden. Hebben ze zich ooit ingelezen over honden? Waarom ze bepaald gedrag vertonen? Hoe belangrijk is het dat mensen zich verdiepen in een dier voordat men ze aanschaft? En wat is nou de goede informatie? Want de methodes zijn nogal eens verschillend. De één werkt met straf de ander met belonen en brokjes. En wat is nou eigenlijk beter?

Daarom heb ik het besluit genomen een BLOG te beginnen over mijn ervaringen en leerproces over honden. Het is soms best verwarrend en iedereen heeft een mening. Als je probeert je hond positief op te voeden, zie je mensen kijken: ‘tjonge die mag haar hond wel eens harder aanpakken met dat gedrag”.

De hondenwereld: het is interessant, leuk, leerzaam en soms ook wel een tikkeltje hard.